3 az 1-ben – Komplex domén szolgáltatás

Hullámzó domain regisztráció

2015. november 02. 14:21 - xhu.hu

Aki keresőoptimalizálással foglalkozik, tisztában van egy fontos szabállyal: a SEO világában az információ kincset ér! Minél előbb értesülünk a keresőoptimalizálással kapcsolatos változásokról, annál biztosabb, hogy sikerrel tudjuk művelni a SEO nemes, azonban sokszor nehéz tudományát. Természetesen a jól informáltság nem csak a Google-algoritmusok változásának ismeretét jelenti. Legalább ennyire fontos, hogy ismerjük a domén piac helyzetét, illetve a lejáró domén neveket.

Naprakész hazai domén statisztikák!

Ha szeretnénk tudni, hogy honnan informálódhatunk a hazai doménekkel kapcsolatos főbb információkról, akkor a xhu.hu oldal kínál megoldást. Itt a magyar .HU domén regisztráció számát, napi, heti és éves bontásban is megtekinthetjük. Mivel az oldalon beágyazási lehetőség is működik, így saját weboldalunkba is ágyazhatjuk, a rendszeresen frissülő statisztikát tartalmazó grafikonokat. Melyek nem csak látványosak, hanem weboldalunk hitelességét, valamint a felhasználói élményt egyaránt növelik.

Ha a hazai domén statisztikákra nézünk, akkor megfigyelhetjük, hogy nagyjából egy éve az új regisztrációk száma visszaesett. Amíg 2014 októberében, a 14 ezernél is több, addig az előző hónapban csupán 7 259 új .hu tartománynevet regisztrálta, valamint a törölt domén nevek száma is megközelítette a 4 500-at. Egyre több ugyanakkor az úgynevezett lejáró domén, amely alapvetően befolyásolhatja a tartománynévvel kapcsolatos döntésünket.

Hogy mi következik mindebből? Mindannyian tudjuk és tapasztaltuk, hogy jó domén nevet választani nem könnyű feladat. Egyrészről a döntés során meg kell felelnünk a felhasználói igényeknek, másrészről a választás során a keresőmotor által támasztott követelményeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Egyszóval: olyan domén mellett kell döntenünk, amely

  • Releváns, vagyis szoros kapcsolatban van az általunk forgalmazott termékekkel, szolgáltatásokkal. A keresőmotor ugyanis csak így tudja megfelelően indexálni oldalunkat.

  • Könnyen megjegyezhető, vagyis a felhasználók akkor is emlékezni fognak rá, hogyha csak egyszer hallották.

  • Nem ad okot a felhasználóknak félreértelmezésre. Nem célszerű például ékezetes domént választani, hiszen a legtöbb felhasználó a tartományneveket ékezet nélkül fogja a keresőbe írni.

Jó domén nevet választani tehát – a fenti követelmények ismeretében – nem egyszerű döntés. Sőt, sokszor előfordul választani kívánt tartománynév már foglalt, vagyis más magánszemély vagy cég tulajdonában van. Pontosan ezért lényeges, hogy a lejáró domén neveket is figyeljük.

Friss listák az értékes és lejáró magyar domén nevekről

Vajon mehu-magyar-domain-jelentes.jpggszerezhető egy más tulajdonában levő domén név? Igen, hiszen a domén név másképpen működik, mintha házat vagy autót vennénk. Amíg az előbbiek megvásárlása esetén a tulajdonjog véglegesen átszáll az azt megvevő magánszemélyre, addig domén neveket időről-időre – például 1-2 évenként – meg kell újítania a tulajdonosának.

Amennyiben ezt a tulajdonosa elfelejti, vagy nem akarja megújítani a domént, akkor egy idő után újra bejegyezhetővé válik az adott tartománynév.

Ha jól hangzó domén névről van szó, akkor ilyen lehetőséget nem szabad kihagynunk! Minél előbb szerzünk tudomást arról, hogy éppen melyik domén fog lejárni, annál nagyobb eséllyel szerezhetünk vállalkozásunk számára jól csengő és megbízható tartománynevet.

Amennyiben újra regisztrálunk egy már bevált domén névvel, akkor annak a tartománynévnek az összes előnyét élvezhetjük. Ne feledjük, hogy sokszor komoly munka és pénz van ezekben a doménekben!

Mindenképpen érdemes tehát, akár napi szinten figyelnünk a lejáró domén neveket. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen tartománynevek jegyeztethetők be újra, akkor nem fogunk lemaradni a kedvező befektetési lehetőségekről.

Professzionális virtuális szerver szolgáltatás

Természetesen egyetlen weboldal sem lehetne teljes a „lakóhelye”, azaz a virtuális szerver nélkül. Amennyiben szeretnének, hogy a nagy forgalmat lebonyolító weboldal is gyorsan és biztonságosan működjön, akkor válasszuk a magas rendelkezésre állással rendelkező VPS szerver bérlés szolgáltatását. A HA” (high availability), azaz magas elérésű rendszerben működő VPS szolgáltatás a következő előnyökkel jár:

  • Garantáljuk a szerver 99,99 %-os rendelkezésre állását!images1.jpg

  • Teljesen ingyen elvégezzük a kért operációs rendszer telepítését!

  • Minden ügyfelünknek 24/365-ös szerver felügyeletet biztosítunk.

  • Kiemelkedően képzett, több szintű szakmai ügyfélszolgálatot nyújtunk.

  • Szemben a külföldön bérelt VPS szerverekkel, nálunk nincsen adatforgalmi korlát.

  • Szolgáltatásainkat versenyképes árakon kínáljuk.

A siker kulcsa: 3 az 1-ben!

Aki keresőoptimalizálással foglalkozik, annak fel kell készülnie. A hazai piacon egyedülállóan sokoldalú és több éves múlttal rendelkező weboldalunk tökéletes megoldást kínál a sikerhez. Legyen szó a doménekkel kapcsolatos információkról, vagy virtuális szerverről, nálunk mindent megtalál, ami a sikeres keresőoptimalizáláshoz szükséges. Velünk sokkal könnyebb lesz nagyobb forgalmat szereznie honlapjára, így a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit is nagyobb eséllyel fogja siker koronázni.

 

Bővebb információért látogassa meg weboldalunkat:

https://www.xhu.hu/

inteclogo.GIF

 

 

Szólj hozzá!